Ninossi

Ninossi

Nehezen alszol? Itt az ideje hogy kipihend magad végre!

2017. július 30. - Ninossi

Nehezen alszol? Eleged van, hogy folyton csak forgolódsz? Valami nem stimmel és egyre fáradtabb vagy a pihenés hiánya miatt? Lássuk, mit tehetsz ellene!

Az alvás kulcsfontosságú szerepet játszik életünk minden szakaszában, minden évszakban, minden napunkban. Az esszenciális, pihentető alvás tartós hiánya bizony komoly problémákat okozhat, mint például koncentrációhiány, rossz közérzet, emésztési problémák, vérnyomásproblémák, aluszékonyság, kedvtelenség és még sorolhatnák. Mind szeretnénk ezeket a kellemetlen tüneteket elkerülni, és jó mélyeket aludni.

                                         

Ehhez adunk most nektek tippeket!

  1. Az étel-, és italfogyasztás nagyban befolyásolja az alvás minőségét, ezért érdemes körültekintően fogyasztanunk a késő délutáni órákban. Hacsak nem éjszakázni szeretnénk, kerüljük a kávé, energiaital vagy alkohol fogyasztását. Ne együnk nehéz ételeket lefekvés előtt, megterhelhetjük emésztőrendszerünk, melynek nem kívánt következményei lehetnek az éjszaka folyamán. Dohányozni sem tanácsos lefekvés előtt, mivel a nikotin gyorsítja a szívverést és fokozza az éberséget.

Ha enni szeretnénk, valami egyszerűt válasszunk, amit könnyű emészteni. A banán vagy a meleg tej fogyasztása meggyorsítja az elalvást.

  
                                                  

2. Fárasszuk ki magunkat! Köztudott, hogy sokkal könnyebben megy az elalvás, ha testünk, agyunk fáradt állapotba kerül. Célszerű mindkettőt megdolgoztatni a nap folyamán, hiszen ez nem csak az alvásban segít, de rendkívül jótékony hatása van közérzetünkre, egészségi állapotunkra.

3. Ne számolgassuk, hogy mennyit aludhatunk még, lefekvés előtt ne törjük magunkat az élet nagy gondjain, hagyjuk a problémákat a holnapra, kipihenten a megoldás is hamarabb érkezik! próbáljunk minél inkább kikapcsolt állapotba kerülni és ráhangolódni a pihenésre. Ez nem mindig egyszerű, de például egy kis levendulával segíthetünk magunkon, hiszen némileg álmosító hatást kelt az illata.

 

4. A nagy nyári melegben bizony a hőség is nagy gondot tud okozni. Igyekezzünk szellőztetni lefekvés előtt, vagy nyitva hagyni az ablakot éjszakára, mivel a fülledt meleg levegő ébrenlétre készíteti a szervezetet, ha melegünk van, nehezen alszunk. Utolsó mentsvárként mehet a ventilátor, vagy a légkondicionáló, megfelelő hőfokra állítva. Akik pedig szeretnek meztelenül aludni, azok számára jó hír, hogy egészséges is! 

 

 

 5. Iktassuk ki a kellemetlen zaj-, és fényforrásokat! Sokak számára kellemetlen és lehetetlen az alvás TV vagy lámpa mellett. Bizonyosodjunk meg róla, hogy számunkra tökéletes körülményeket teremtünk az alvásra.

 6. Felmérések szerint káros az elalvás előtti telefonnyomkodás, TV nézés, mivel az erős fény nem kifejezetten pihentető az agyunknak. Lehet ennek kerülésével is elősegíteni az éjszakai nyugodt pihenést.

7. A megfelelő ágy, vagy matrac is csodákra képes, ha alvásról van szó! Igyekezzünk a lehető legkényelmesebb fekvőalkalmatosságot beszerezni és aludjunk benne nagyokat!

 

Reméljük, hogy cikkünkkel adtunk pár tippet a kevésbé jól alvóknak! Ha tetszett cikkünk, kövess minket facebook-on Ninossi néven, vagy a blog.hu-n további cikkekért és szebbnél szebb ruhákért!

A bejegyzés trackback címe:

https://ninossi.blog.hu/api/trackback/id/tr7312700901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2017.07.31. 15:20:46

Ha megébredek éjjel és elkezd kattogni az agyam, amitől nem tudok visszaaludni, arra van 1 jó módszerem: Felesleges azon agyalni, hogy "mi lesz a lakással" és "hogy fog a gyerek egyetemre menni" - mert ezek nem oldódnak meg másnapra. Ellenben vannak kicsi lépések, amiket másnap (még a héten) megtehetek, ezeket listázom össze: a teraszon a virágokat meg kell locsolni, az előszobát egy hétvége alatt kifestem, és konyhai polcokat sem több 3óra felszerelni. Ez engem megnyugtat, látom azt,h haladok a célom felé, visszaalvás, békesség, boldogság.
süti beállítások módosítása