Ninossi

Ninossi

Te is szeretnéd tudni hogyan készülnek a Ninossi ruhák?

2017. június 17. - Ninossi

Kíváncsi vagy hogyan készülnek el ruháid? Hogyan lesz egy elképzelésből igazi ruha? Most megmutatjuk nektek, bepillantást nyerhettek a Ninossi tervezői és alkotói világába! Tartsatok velünk!

Tehát mi is a folyamat? Hogyan kezdődik minden? Lássuk!

  1. Az első lépés a tervezés, tehát megálmodunk egy fazont, majd papírra vetjük! Ehhez nem árt némi rajztudás. Először ceruzával skiccelünk, majd filccel átrajzoljuk, végül színezzük a ruhákat. (A kép fénymásolva van, ezért nem színes.)

terv.jpg

  1. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az anyagválasztás. Talán ez az egyik legnehezebb része a folyamatnak, mivel minden anyag másként viselkedik, ezért nem biztos, hogy elsőre jó a választás. Lehet, hogy jobban nyúlik, mint kellene, eláll, vagy nem megfelelő az esése. Itt nagy a hibázási lehetőség.

clothes-sweater-colors-wardrobe.jpg

  1. Amint megvan a tökéletes anyag, készül a ruha szabásmintája. Ez egy papírból készített minta, amely a ruha különböző szabásvonalai alapján több darabból áll (például egy sima pólóhoz is 4 minta szükséges, az eleje, a hátulja és a két ujja). Ezeken jelölve vannak a varrások, a szálirány, a pontos méretek, melyeket vagy egyénre szabottan veszünk le, vagy szabvány alapján készülnek.

Nézzétek csak ez a zakó mennyi darabból áll:

minta2.jpg

  1. A negyedik lépésben kiszabjuk az anyagból a szabásminta alapján a ruhát. Ez sem egy egyszerű dolog, figyelni kell az anyag állására, a pontosságra, precizitásra és az sem árt, ha nem másfél óra megy el egy ruha kiszabásával. Körberajzoljuk a papírdarabokat, vagy körbetűzzük, majd kivágjuk az anyagból.
  2. Utolsó lépésként az anyagot összevarrjuk, és ha ügyesek voltunk, a méret is megfelelő. Rákerülnek az esetleges díszítések, cipzár, gomb stb. és készen van a ruhánk!

dsc06436mod.jpg

Ugye nem is gondoltad, hogy ilyen bonyolult a dolog! Nekem viszont, akinek ez az egyik álmom, fantasztikus érzés ezt átélni. Megálmodni egy ruhát, majd látni valósággá válni!

A Ninossi új, nyári kollekciója a napokban kerül nyilvánosságra, tele szebbnél szebb, változatos, színes, nyárias ruhákkal! Kövess minket érdekes cikkekért, gyönyörű ruhákért, vicces, információ dús posztokért!

www.ninossi.hu

Legyen szép napotok!

 

13000175_1140480332650110_8553751912852306953_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ninossi.blog.hu/api/trackback/id/tr2012601697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása